Bemutatkozás


Monorierdő Pest megye középső részén, Budapesttől 42 km-re, dél-délkelet irányban, a 4. számú főközlekedési út 41. kilométerszelvényének és a Budapest - Cegléd vasútvonal 44. kilométerszelvényének érintkezési pontjában, a Gödöllő-Ceglédberceli-dombság és a Duna–Tisza közti Homokhátság találkozásánál helyezkedik el.




Monor és környéke két nagytáj, az Észak-magyarországi-középhegység és az Alföld határán terül el. Monor északi határában szelíd dombvidék helyezkedik el, a Cserhát-hegység déli nyúlványa, a Gödöllő-ceglédberceli-dombság, amely folyamatosan simul az Alföldbe. A város belterülete már az Alföldön fekszik. Monor külterületének délnyugati részén végződik a Duna jégkori hordalékkúpja, a Pesti hordalékkúp-síkság. Monorierdő - és vele a külterület keleti része - a Pilis-alpári-homokháthoz tartozik, ahol a Dunából kifújt vékony lepelhomok fedi a felszínt.

Földrajzi elhelyezkedésünk révén mind a hegyvidékről, mind a síkságról hozzánk érkező vendégeink élvezhetik a lakóhelyüktől eltérő domborzati viszonyok nyújtotta változatosságot.